Εκλογές

30 Νοεμβρίου 2014 09:00

Κάλπες ξανά σε τρεις δήμους

Οι επαναληπτικές εκλογές θα γίνουν στους δήμους Καισαριανής, Μάνδρας-Ειδυλλίας και Τροιζηνίας-Μεθάνων.

-

Επαναληπτικές εκλογές διεξάγονται σήμερα σε τρεις δήμους της χώρας. Οι κάλπες θα στηθούν για δεύτερη φορά μέσα στο 2014 στους δήμους Καισαριανής, Μάνδρας-Ειδυλλίας και Τροιζηνίας-Μεθάνων.

Όσοι είναι εγγεγραμμένοι στα δημοτολόγια της Καισαριανής θα ψηφίσουν για τη νέα τοπική διοίκηση ανάμεσα στη Συνεργασία Πολιτών Καισαριανής (ΣΥΡΙΖΑ) του Γ. Κοντόσταυλου, ο οποίος εξελέγη δήμαρχος βάσει των αποτελεσμάτων του Μαΐου. Αντίπαλός του, είναι ο υποψήφιος δήμαρχος της Λαϊκής Συσπείρωσης Καισαριανής (ΚΚΕ) Η. Σταμέλος.

Η παράταξη που υποστηρίζει το ΚΚΕ τον Μάιο κατέλαβε την τρίτη θέση και τέθηκε εκτός β' γύρου για μόλις μία ψήφο. Η Λαϊκή Συσπείρωση κατέθεσε ένσταση υποστηρίζοντας ότι στην καταμέτρηση ψήφων του α' γύρου υπήρξαν ψηφοδέλτιά της που καταμετρήθηκαν κακώς ως άκυρα.

Στους δήμους Μάνδρας-Ειδυλλίας και Τροιζηνίας-Μεθάνων θα χρειαστούν δύο εκλογικές αναμετρήσεις για να επιλέξουν νέες δημοτικές αρχές, καθώς η διαδικασία επαναλαμβάνεται από την αρχή. Και στις δύο περιπτώσεις κατατέθηκαν ενστάσεις που είχαν να κάνουν με το μέγεθος των ψηφοδελτίων.

Ο δεύτερος γύρος των εκλογών ορίστηκε για τη επόμενη Κυριακή.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)