Διπλωματία

05 Νοεμβρίου 2014 17:46

Ο Γιώργος Χατζημαρκάκης πρέσβυς εκ προσωπικοτήτων, ανανακοίνωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Ο Ελληνογερμανός πολιτικός έχει πλούσια εμπειρία από την θητεία του στα Ευρωπαϊκά όργανα.

-

Του Γιώργου Βλαβιανού

Ο Γιώργος Χατζημαρκάκης ορίσθηκε νέος πρέσβυς εκ προσωπικοτήτων του Υπουργείου Εξωτερικών όπως ανακοίνωσε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος. 

Σε δηλώσεις του ο κ. Βενιζέλος, μετά από συνάντηση που είχε σήμερα μαζί του, είπε ότι ο κ. Χατζημαρκάκης είχε το θάρρος να ανταποκριθεί στην πρόσκληση της κυβέρνησης για συστράτευση όλων των δυνάμεων, «τώρα που αγωνιζόμαστε να ολοκληρώσουμε το Πρόγραμμα Προσαρμογής, να φύγουμε από το Μνημόνιο, την κρίση και την τρόικα, να περάσουμε σε μία άλλη φάση, τώρα που υπάρχουν πολύ σοβαρά προβλήματα και προκλήσεις στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής και της πολιτικής ασφάλειας και άμυνας.» 

Ο κ. Χατζημαρκάκης είναι ένας εξαιρετικά έμπειρος και Ευρωπαίος πολιτικός που διήνυσε μία εντυπωσιακή διαδρομή στα γερμανικά πολιτικά πράγματα και εκπροσώπησε επί χρόνια τη Γερμανία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τόνισε ο κ. Βενιζέλος. 

Ο Ευ. Βενιζέλος υπέγραψε ήδη το Σχέδιο Διατάγματος, το οποίο υπέβαλε προς υπογραφή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για το διορισμό του κύριου Χατζημαρκάκη ως Πρέσβη εκ Προσωπικοτήτων, με έδρα την Αθήνα. 

Ο Ελληνογερμανός πολιτικός δήλωσε ότι στην κρίσιμη περίοδο της εξόδου από το Μνημόνιο, η Ελλάδα πρέπει να μεγαλώσει τις συμμαχίες της στην Ευρώπη και ότι είναι η ώρα της συνεχούς διαπραγμάτευσης στην Ευρώπη σε όλα τα επίπεδα.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)