Γενικά

03 Οκτωβρίου 2014 18:00

Σε κοινή γραμμή πλεύσης Ρένα Δούρου και ΠΟΕ-ΟΤΑ

Με το προεδρείο της ΠΟΕ-ΟΤΑ συναντήθηκε η περιφερειάρχης Αττικής και συζήτησαν αναλυτικά τα θέματα της επαναξιολόγησης και της διαχείρισης των απορριμμάτων.

-

Με το προεδρείο της ΠΟΕ-ΟΤΑ συναντήθηκε σήμερα το πρωί στο γραφείο της η περιφερειάρχης Αττικής κα. Ρένα Δούρου. Η συζήτηση μεταξύ των δύο πλευρών κινήθηκε σε δύο κεντρικούς άξονες. Το θέμα του επανελέγχου της μετατροπής των συμβάσεων που επιχειρείται από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Ως προς το πρώτο θέμα και οι δύο πλευρές συμφώνησαν από κοινού ότι η διαδικασία θα έχει σαν αποτέλεσμα την αποδυνάμωση του δημόσιου τομέα και ότι η εμμονή του Υπουργείου δεν αποσκοπεί στην διοικητική μεταρρύθμιση αλλά στην μνημονιακή δέσμευση για περαιτέρω απολύσεις 6.000 υπαλλήλων εντός του 2014.

Στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, οι δυο πλευρές εκτίμησαν την αναγκαιότητα να συνεχιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας της και στην αναγκαιότητα να ληφθούν πρωτοβουλίες για να αποτραπεί η προδιαγεγραμμένη πορεία ιδιωτικοποίησης της. Υπογραμμίστηκε εκατέρωθεν η ανάγκη αναθεώρησης του ΠΕΣΔΑ, με την ενεργή συμμετοχή τόσο του πρώτου βαθμού αυτοδιοίκησης όσο και της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)