Κυβέρνηση

25 Αυγούστου 2014 11:13

«Καυτή» εβδομάδα προετοιμασίας ενόψει του ραντεβού με την τρόικα

«Πυρετός» προετοιμασίας στην κυβέρνηση, προκειμένου να κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες πριν από τη συνάντηση των Παρισίων με τους εκπροσώπους της τριμερούς.

-

 «Καυτή» εβδομάδα προετοιμασίας αυτή που διανύουμε για την κυβέρνηση, που σκοπεύει να κλείσει όλα τα ανοιχτά ζητήματα ενόψει του ραντεβού με την τρόικα στο Παρίσι, στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Στο πλαίσιο αυτό το πρωί της Δευτέρας συναντήθηκαν στο υπουργείο Οικονομικών ο Γκίκας Χαρδούβελης με τον υπουργό Διοικητικής μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη. Στην «πλούσια» ατζέντα εκτός από τα ανοικτά ζητήματα που αφορούν στο δημόσιο, όπως οι απολύσεις και η κινητικότητα, κυρίαρχο θέμα της συνάντησης ήταν οι προσλήψεις 400 υπαλλήλων στο υπουργείο Οικονομικών, κυρίως για τη στελέχωση των εφοριών.  Εν συνεχεία ο υπουργός Οικονομικών συναντήθηκε με τον επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Στέλιο Στασινόπουλο.

Την Τρίτη θα έχουν την πρώτη τους συνάντηση μετά τις διακοπές ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Στο πρώτο ραντεβού των δυο ανδρών θα τεθούν επί τάπητος και οι τελικές βελτιώσεις στον ΕΝΦΙΑ αλλά και το τι μέλει γενέσθαι με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, του οποίου ανεστάλη η συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή.

Παρών στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης θα είναι και ο Γκίκας Χαρδούβελης, ο οποίος το απόγευμα της ιδιας ημέρας θα συναντηθεί με τον νέο πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ.

Σειρά θα έχει την Τετάρτη ο νέος Επίτροπος της Γαλλίας και πρώην Υπουργός Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί που επιδιώκει να πάρει το χαρτοφυλάκιο των Οικονομικών Υποθέσεων, σε μια κυβέρνηση που βρίσκεται εν μέσω κρίσης.

Την Τετάρτη το απόγευμα  έχει προγραμματιστεί, σύμφωνα με πληροφορίες, στο Μέγαρο Μαξίμου συνάντηση όλης της ομάδας που θα πάει στο Παρίσι για την συνάντηση με την τρόικα, ενώ την Πέμπτη ο κ. Χαρδούβελης θα συναντηθεί στο υπουργείο Οικονομικών με το μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ Μπενουά Κερέ.

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)