Βουλή

11 Φεβρουαρίου 2014 12:57

Στο μικροσκόπιο τα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας επιτυχόντων του ΑΣΕΠ

Στο μικροσκόπιο του σώματος ελεγκτών δημόσιας διοίκησης βρίσκονται όλα τα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας των 9800 επιτυχόντων σε 43 προκηρύξεις του ΑΣΕΠ από το 2003 έως σήμερα.

-

Αυτό επισήμανε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, ενημερώνοντας τη Βουλή για τα αποτελέσματα του προγράμματος πειθαρχικής ευθύνης το τελευταίο 8μηνο.

Για τα πλαστά πιστοποιητικά, μόνον στην περίπτωση του ελέγχου της πρώην δημοτικής αστυνομίας έχουν εντοπιστεί 71 περιπτώσεις πλαστών δικαιολογητικών και έχουν ανακληθεί 55 διορισμοί και η διαδικασία συνεχίζεται.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ακόμη, ότι θα ενταθούν και οι έλεγχοι σε ότι αφορά στην τήρηση του ωραρίου στις δημόσιες υπηρεσίες, καθώς –όπως είπε- από τους ελέγχους που έγιναν διαπιστώθηκαν εκτεταμένα φαινόμενα μη τήρησης του ωραρίου. Έχουν ενημερωθεί οι προϊστάμενοι και θα υπάρξει περικοπή του μισθού όπου χρειάζεται, κάποιοι υπάλληλοι απουσίαζαν για μεγάλο χρονικό διάστημα από την υπηρεσία τους, 6 υπάλληλοι του ΥΠΕΣ απουσίαζαν μήνες, ενώ υπήρχαν και δημόσιοι υπάλληλοι που είζαν να δουν το γραφείο τους ακόμη και χρόνια.

Επίσης, από τους 3905 εργαζόμενους που απασχολούνταν με προσωρινές διαταγές ή ασφαλιστικά μέτρα, έχουν αποχωρήσει 1646 επειδή δεν δικαιώθηκαν από τα δικαστήρια, και επεσήμανε ότι θα πρέπει να προσμετρηθούν στο στόχο των απολύσεων για το 2013 και όλοι όσοι από τους 3905 δεν δικαιωθούν από τη δικαιοσύνη.

Τέλος, από κόσκινο περνούν δημόσιοι υπάλληλοι στο υπουργείο Πολιτισμού που μονιμοποιήθηκαν με το προεδρικό διάταγμα Παυλόπουλου, έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος σε 47 υπαλλήλους και όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι πολλές από τις μετατροπές συμβάσεων δεν πληρούσαν τις απαραίτητες προϋποθέσεις.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)