Κόμματα

26 Ιανουαρίου 2014 19:57

Νέο «Σοσιαλιστικό Κόμμα» από τον Στέφανο Τζουμάκα

Νέο πολιτικό φορέα υπό την ονομασία «Σοσιαλιστικό Κόμμα» παρουσίασε ο πρώην βουλευτής και υπουργός, Στέφανος Τζουμάκας.

-

Ο νέος πολιτικός φορέας, που ο κ. Τζουμάκας παρουσίασε στην αίθουσα του ΕΒΕΑ, θα λάβει αυτόνομα μέρος στις προσεχείς εκλογικές αναμετρήσεις.

Ο Στέφανος Τζουμάκας χαρακτήρισε τα μνημόνια ως τον πυρήνα των ακροδεξιών πολιτικών του νεοφιλελευθερισμού και ανέφερε ότι η λύση  στο οικονομικό και κοινωνικό πρόβλημα της χώρας προϋποθέτει την ήττα του μνημονιακού μπλοκ, νέα διακυβέρνηση και νέα οικονομική και κοινωνική πολιτική που θα βασίζεται στη βιωσιμότητα του χρέους, στις πραγματικές δυνατότητες της χώρας και σε ένα έκτακτο πρόγραμμα δημοσίων και ιδιωτικών επενδύσεων, με στόχο την αντιμετώπιση της ανεργίας και τη βαθμιαία αποκατάσταση του διαθέσιμου εισοδήματος των ελληνικών νοικοκυριών.

Ο κ. Τζουμάκας πρόσθεσε ότι «ήρθε η ώρα και οφείλουμε να συμβάλουμε στην αναγέννηση του σοσιαλιστικού κινήματος και στην ίδρυση ενός σοσιαλιστικού κόμματος, δημοκρατικού και προοδευτικού».

Σχετικά με το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Τζουμάκας ανέφερε ότι «η κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ είναι αποτέλεσμα της παρακμής, της ηθικής κατάπτωσης και της συντριβής ενός μετώπου ετερόκλητων πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων χωρίς ιδεολογική και πολιτική ενότητα και στελέχωση από ανθρώπους χωρίς αρχές και αξίες».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)