Βουλή

02 Δεκεμβρίου 2013 23:23

Υπερψηφίστηκαν οι αλλαγές για την αναστολή χρηματοδότησης κομμάτων

Όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου υπερψήφισαν στη Βουλή τις αλλαγές στον Κανονισμό, με σημαντικότερη εκείνη που αφορά στην  διαδικασία αναστολής της κρατικής χρηματοδότησης σε κόμματα που ελέγχονται για εγκληματικές πράξεις.

-



Η διάταξη αυτή ενσωματώνει επί της ουσίας στον Κανονισμό της Βουλής τη ρύθμιση του υπουργείου Εσωτερικών που ψηφίστηκε πρόσφατα για να μπλοκαριστεί η ροή κρατικού χρήματος προς το νεοναζιστικό μόρφωμα.

Κατά, όπως αναμενόταν, ψήφισε η Χρυσή Αυγή, ενώ "παρών" δήλωσε το ΚΚΕ που είχε καταψηφίσει και την τροπολογία Μιχελάκη.

Εκτός γραμμής ο Μανώλης Γλέζος που υποστήριξε ότι "η Χρυσή Αυγή πρέπει να είχε  αντιμετωπιστεί με πολιτικό τρόπο και όχι με κατασταλτικά μέτρα, καθώς είναι θέμα δημοκρατίας".

Κατώτατο μισθό αντί βουλευτικής αποζημίωσης προτείνει ο Μανώλης Γλέζος

Αίσθηση πάντως, προκάλεσε η πρόταση του Μανώλη Γλέζου για κατάργηση της κρατικής επιχορήγησης των κομμάτων, αλλά και της βουλευτικής αποζημίωσης, η οποία -όπως είπε- θα αντικατασταθεί  από ένα αντιμίσθιο ίσο με τον κατώτατο μισθό του ανειδίκευτου εργάτη, ώστε οι βουλευτές να παλεύουν για την αύξησή του.

Σε ότι αφορά τους βουλευτές που έχουν πάρει σύνταξη από το ταμείο τους, αυτοί πρότεινε να μην αμείβονται καθόλου.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)