Φθιώτιδα

17 Μαΐου 2024 11:46 Τελευταία ενημέρωση : 17 Μαΐου 2024 19:58

Λαμία: Δηλητηρίαση σε μαθητές από σχολικά γεύματα

63 κρούσματα δηλητηρίασης από σχολικό γεύμα έχουν καταγραφεί, σε μαθητές Δημοτικών σχολείων στη Λαμία.

Λαμία: Δηλητηρίαση σε μαθητές από σχολικά γεύματα
-

Ανάστατη είναι η εκπαιδευτική κοινότητα της Λαμίας από τα κρούσματα τροφικής δηλητηρίασης τα οποία παρουσιάστηκαν μαζικά σε μαθητές πολλών διαφορετικών δημοτικών σχολείων της πόλης και κοντινών περιοχών, μετά από την κατανάλωση σχολικών γευμάτων.

Όπως μεταδίδει η ενημερωτική ιστοσελίδα της πόλης lamiafm1.gr , oι μαθητές παρουσίασαν έντονα συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης με απανωτούς εμετούς και διάρροιες ενώ 4 παιδιά μεταφέρθηκαν από τους γονείς τους στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, αφού τα συμπτώματα δεν υποχωρούσαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης καταγράφει τα περιστατικά από όλα τα σχολεία, ενώ οι γονείς αναμένεται να καταθέσουν μηνύσεις.

Μέχρι στιγμής φαίνεται να έχουν καταγραφεί περισσότερο από 20 περιστατικά στο 14ο Δημοτικό σχολείο και άλλα τόσα περίπου στο 7ο Δημοτικό. Αρκετά περιστατικά αναφέρονται στο 15ο και στο 17ο Δημοτικό, αλλά και στα Δημοτικά Σχολεία Μοσχοχωρίου και Κομποτάδων-Μεξιατών.

Μεμονωμένος πατέρας παιδιού, αλλά και σύσσωμος ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου Δημοτικού Σχολείου, δήλωσαν ότι θα υποβάλουν καταγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, ζητώντας παρέμβαση για να προστατευθούν τα παιδιά τους.

Για το περιστατικό είναι ενημερωμένη και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, καθώς το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων εφαρμόζεται σε όλη την Στερεά Ελλάδα (και όχι μόνο).

Νεότερα: Στα 63 τα κρούσματα δηλητηρίασης παιδιών

Τα κρούσματα τροφικής δηλητηρίασης μαθητών της Λαμίας, μετά από κατανάλωση των παραπάνω σχολικών γευμάτων (μακαρόνια με κιμά), είναι τελικά 63.

Οι διευθυντές των 7 σχολείων που ανέλαβαν την καταμέτρηση των κρουσμάτων ενημέρωσαν σχετικώς την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στην πραγματικότητα πάντως ο αριθμός των μαθητών που υπέστησαν τροφική δηλητηρίαση μπορεί να είναι αρκετά μεγαλύτερος, καθώς πολλά παιδιά παίρνουν τα πακέτα των σχολικών γευμάτων στο σπίτι τους και τα καταναλώνουν αργότερα, και μάλιστα τα ίδια ή ακόμα και άλλα μέλη της οικογένειάς τους.

Ειδήσεις σήμερα:

Γυναικοκτονία - Μενίδι: Ο δράστης έμεινε για ώρες στον τόπο του εγκλήματος, “δίπλα” στους αστυνομικούς

Εορτολόγιο - 17 Μαΐου: Ποιος γιορτάζει σήμερα

Νεκρός 22χρονος σε σύγκρουση μηχανής με αυτοκίνητο

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)