Αρκαδία

08 Απριλίου 2018 11:17

Μάγεψαν και πάλι τα φαναράκια της Ανάστασης στο Λεωνίδιο (βίντεο)

Μοναδικό το σκηνικό που δημιουργείται κάθε χρόνο με τα χρωματιστά αερόστατα.

Μάγεψαν και πάλι τα φαναράκια της Ανάστασης στο Λεωνίδιο (βίντεο)
-

Αναβίωσε και φέτος η παράδοση των αερόστατων στο Λεωνίδιο, με τα φωτισμένα φαναράκια να δημιουργούν ένα μοναδικό αναστάσιμο σκηνικό, πετώντας πάνω από τη θάλασσα.

Το έθιμο που συναντάται μόνο στην πόλη αυτή της Αρκαδίας, προστάζει ότι με το «Χριστός Ανέστη» των πέντε ενοριών, παίρνουν φωτιά και οι ενορίτες με ένα τεχνικό στρίψιμο τα ωθούν προς τα πάνω, ελευθερώνοντάς τα.

Για πάνω από μισή ώρα ο ουρανός κατακλύζεται με τα πανέμορφα αερόστατα, που μοιάζουν σαν να προσθέτουν εκατοντάδες αστέρια στον ουρανό της ανοιξιάτικης αναστάσιμης νύχτας.

Τα αερόστατα ετοιμάζονται από τα παιδιά εβδομάδες πριν από το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου και απελευθερώνονται ανά 100-120.

Οι χρωματιστές κόλλες που ενώνουν τα χαρτιά τους είναι που τους δίνουν ένα ακόμα πιο όμορφο χαρακτήρα και μαζί με τα βεγγαλικά και τα δυναμιτάκια, η ατμόσφαιρα γίνεται μαγική.

Σύμφωνα, τέλος, με την παράδοση, όποιες καιρικές συνθήκες κι αν επικρατούν το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, ξαφνικά τη στιγμή της Ανάστασης ο καιρός ηρεμεί, με σχετική νηνεμία και ελαφρό αεράκι. Μάλιστα οι φωτιές των αερόσταστων είναι ορατές από τις Σπέτσες και το Ναύπλιο.

Βίντεο: Αργολικά Νέα


12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)