Γενικά

30 Σεπτεμβρίου 2017 11:00

Όλες οι αλλαγές στις πλατφόρμες των ταξί

Τα βασικά σημεία της διάταξης για την αγορά των ταξί αποκάλυψε στον ΑΝΤ1 ο Χρήστος Σπίρτζης. Μπαράζ αντιδράσεων για το υπό διαμόρφωση νομοσχέδιο.

Όλες οι αλλαγές στις πλατφόρμες των ταξί
-

Στο επίκεντρο σφοδρής αντιπαράθεσης βρίσκεται το υπό διαμόρφωση νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για τα ταξί, τη «ραχοκοκαλιά» του οποίου αποκάλυψε στον ΑΝΤ1 ο αρμόδιος υπουργός.

Σύμφωνα με τα όσα τόνισε ο Χρήστος Σπίρτζης, πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που ο ίδιος επιμένει ότι δεν έχει ακόμα διαμορφωθεί.

Η διάταξη δεν έχει να κάνει μόνο με την Taxi Beat αλλά με όλους τους θολούς κανόνες όλων αυτών των συστημάτων, όπως σημειώνει

Τα βασικά στοιχεία του νομοσχεδίου:

-Δεν καταργούνται οι πλατφόρμες - μπαίνουν όμως όροι και προυποθέσεις για τη λειτουργία τους.

-Προϋπόθεση να έχουν έδρα στην Ελλάδα

-Να έχουν σύμβαση με τους συνεργαζόμενους ιδιοκτήτες ταξί

-Διαφάνεια στο καθεστώς φορολόγησης

-Δημιουργία νέου μητρώου εταιριών ενοικίασης αυτοκινήτων και για τα ταξί

Όλα τα παραπάνω βρίσκονται στο τραπέζι του διαλόγου, σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών ο οποίος έχει ήδη συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΣΑΤΑ κ. Λυμπερόπουλο και δηλώνει ανοιχτός να συναντηθεί με τους ιδιοκτήτες και των άλλων εταιριών.

Για το θέμα έκανε παρέμβαση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι ταυτίζεται με συντεχνιακά συμφέροντα: «Ο κ. Τσίπρας, που παριστάνει τώρα ότι στηρίζει την υγιή επιχειρηματικότητα και την καινοτομία, θα πρέπει, αν έχει ίχνος αξιοπιστίας, να σταματήσει κάθε σχέδιο που ακυρώνει στην πράξη αυτή την καινοτόμο πλατφόρμα».

«Η Κυβέρνηση του αραμπά… ξαναχτυπά. Τώρα στο στόχαστρο είναι  το Taxi Beat. Όσα χτυπήματα κι αν επιχειρεί στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα, η χώρα θα προχωρήσει μπροστά. Γιατί υπάρχουν δυνάμεις που θέλουν και μπορούν να το εγγυηθούν», αναφέρει σε δήλωση της η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά.

«Η απόπειρα της κυβέρνησης να εξομοιώσει μια ηλεκτρονική πλατφόρμα μεσολάβησης, με πάροχο μεταφορικού έργου, με βρίσκει αντίθετο. Κάθε τι που βελτιώνει την παροχή υπηρεσιών προς τον πολίτη και ως εκ τούτου αναβαθμίζει τη ζωή του, πρέπει να το επιδιώκουμε και όχι να το απορρίπτουμε» υπογράμμισε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

Αποφασισμένος πάντως να παραμείνει στην Ελλάδα αλλά και να προσφύγει νομικά όπου χρειαστεί, έναντι του νέου νομοσχεδίου για τα ταξί δηλώνει ο δημιουργός της εφαρμογής Taxi Beat κ. Νίκος Δρανδάκη, μιλώντας στο insider.gr. Ο ίδιος χαρακτηρίζει «παγκόσμια πρωτοτυπία» τη ρύθμιση των εφαρμογών που δουλεύουν με νόμιμα ταξί και τονίζει ότι η μάχη που θα δώσει είναι για να υπερασπιστεί το καλό μοντέλο με το οποίο ο κόσμος αγάπησε την εταιρεία.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)