Γενικά

16 Μαρτίου 2017 23:51

“Σήμα” Νοβότνι για την αύξηση του επιτοκίου των καταθέσεων

Ο Αυστριακός κεντρικός τραπεζίτης άφησε “ανοιχτό παράθυρο” για την αλλαγή νομισματικής πολιτικής από την ΕΚΤ, μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις της FED.

“Σήμα” Νοβότνι για την αύξηση του επιτοκίου των καταθέσεων
-

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μπορεί να απομακρυνθεί από τη χαλαρή νομισματική πολιτική με διαφορετικό τρόπο από αυτόν της Fed, δήλωσε ο Έβαλντ Νοβότνι σε συνέντευξη του στην Handelsblatt.

Τo αμερικάνικο μοντέλο ήταν να ολοκληρωθούν πρώτα οι αγορές ομολόγων, αλλά αυτό το μοντέλο μπορεί να μην αποδώσει καλά στην Ευρώπη, υποστήριξε ο Αυστριακός κεντρικός τραπεζίτης.

Όπως ανέφερε, δεν χρειάζεται να αυξηθούν ταυτόχρονα όλα τα επιτόκια και στον ίδιο βαθμό, σημείωσε. «Η ΕΚΤ θα μπορούσε να αυξήσει το επιτόκιο καταθέσεων πριν από το βασικό επιτόκιο» τόνισε.

Όσον αφορά το θέμα της διαδοχής του προέδρου της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, ο κ. Νοβότνι υπογράμμισε πως οι αποφάσεις λαμβάνονται σε πολιτικό επίπεδο. Πρόσθεσε ωστόσο πως ο Γερμανός κεντρικός τραπεζίτης, Γιενς Βάιντμαν, βρίσκεται σίγουρα ψηλά στη λίστα με τους πιο ικανούς να τον διαδεχθούν.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)