Γενικά

01 Δεκεμβρίου 2015 13:23

Μουρμούρας: Καταλύτης για την ελληνική οικονομία η συμμετοχή στο QE της EKT

Τι εκτιμά για την πορεία του ελληνικού χρέους ο αναπληρωτής διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος από το βήμα του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου. Πώς η ΤτΕ θα επωφεληθεί από το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

Μουρμούρας: Καταλύτης για την ελληνική οικονομία η συμμετοχή στο QE της EKT
-

Ο αναπληρωτής διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Μουρμούρας, από το βήμα του συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου  τόνισε πως «για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους θα επικεντρωθούν στην καθαρή παρούσα αξία του χρέους».

Μάλιστα εξέφρασε την εκτίμησή του ότι «βάση της διαπραγμάτευσης θα αποτελέσει η καθαρή παρούσα αξία του χρέους» ενώ συμπλήρωσε ότι οι «οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης θεωρούν ότι μια άμεση μείωση του ελληνικού χρέους, ένα «κούρεμα», δεν είναι απαραίτητο, καθώς λόγω των χαμηλών επιτοκίων, των μεγάλων ωριμάνσεων και της περιόδου «χάριτος», η καθαρή παρούσα αξία του ελληνικού χρέους είναι διαχειρίσιμη».

Μίλησε μάλιστα για το πόσο σημαντικό είναι να ολοκληρωθούν οι μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί με τους θεσμούς για την πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος διάσωσης, αφού τότε «θα μπορούμε να επωφεληθούμε από το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας». 

«Καταλύτης για την ελληνική οικονομία είναι η συμμετοχή στο QE της ΕΚΤ» τόνισε ολοκληρώνοντας ο Γιάννης Μουρμούρας.  Όπως εκτίμησε «στην αρχή τα ποσά θα είναι περιορισμένα, περίπου στα 3 δισ. ευρώ».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)