Ευρωπαϊκή Ενωση

13 Νοεμβρίου 2015 18:27

Κομισιόν: Πρώτα η “έκθεση συμμόρφωσης” και μετά τα 2 δις

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαμηνύει ότι η σύγκληση του EuroWorking Group εξαρτάται από την έκθεση του Κουαρτέτου.

Κομισιόν: Πρώτα η “έκθεση συμμόρφωσης” και μετά τα 2 δις
-


«Πρόοδο» στις εν εξελίξει διαβουλεύσεις με την ελληνική πλευρά, τόσο σε πολιτικό όσο και τεχνικό επίπεδο, διαπιστώνει  η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αλλά στέλνει και σαφές μήνυμα στην Αθήνα.

Η εκπρόσωπος της Κομισιόν Μίνα Αντρέεβα δήλωσε πως έχει σημειωθεί «πρόοδος» στην εφαρμογή των μέτρων που περιλαμβάνονται στο πρώτο πακέτο προαπαιτούμενων, και ότι έως τις αρχές τις επόμενης εβδομάδας θα πρέπει να συγκληθεί το EuroWorking Group, προκειμένου να ανάψει το «πράσινο» φως για την εκταμίευση της υποδόσης των 2 δισ. ευρώ και τη μεταφορά των 10 δισ. στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Έθεσε, όμως, ως προϋπόθεση για τη σύγκληση του EuroWorking Group, την «έκθεση συμμόρφωσης», που θα συντάξουν οι Θεσμοί, την αξιολόγηση, δηλαδή,  των νομοθετημένων μέτρων από το πρώτο πακέτο προαπαιτούμενων και τις μεταρρυθμίσεις που σχετίζονται με τον χρηματοπιστωτικό τομέα.

Η Κυβέρνηση, πάντως, εκφράζει αισιοδοξία για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων έως το Σάββατο,  προκειμένου την Κυριακή να συνεδριάσει η ομάδα Εργασίας του Eurogroup.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)