Γενικά

22 Οκτωβρίου 2015 14:42

“Ανοιχτά” αφήνουν τα ενεργειακά οι δανειστές

Δεν έχουν απαντήσει ακόμη στις ελληνικές προτάσεις, αναφέρει η Κυβέρνηση. Τι ισχύει για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, την διακοψιμότητα και τις δημοπρασίες λιγνίτη.

“Ανοιχτά” αφήνουν τα ενεργειακά οι δανειστές
-

Του Νίκου Ρογκάκου

«Ανοικτά», επιλέγουν ως φαίνεται οι δανειστές, να αφήνουν τα θέματα της διαπραγμάτευσης στον τομέα ενέργειας, όπως αναφέρει κυβερνητική πηγή, δείχνοντας ότι συντηρείται ανοιχτό κι άλλο σημαντικό θέμα, μετά το «σκηνικό ρήξης» κουαρτέτου και κυβέρνησης για τα κόκκινα δάνεια και τους πλειστηριασμούς ακινήτων

Όπως σημειώνει ειδικότερα, σε σχέση με τον ΑΔΜΗΕ έχει συμφωνηθεί καταρχήν πως δεν συζητείται θέμα ιδιωτικοποίησης, όμως ακόμη δεν έχει υπάρξει συμφωνία επί της πρότασης που έχει υποβάλλει η Κυβέρνηση για την εξασφάλιση ισοδύναμου αποτελέσματος, σε ότι αφορά στον ανταγωνισμό στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

Χωρίς συγκεκριμένες αποφάσεις ακόμη παραμένουν, βάσει όσων τονίζει ο ίδιος αξιωματούχος, τα θέματα των δημοπρασιών λιγντικής και υδροηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ (δημοπρασίες τύπου ΝΟΜΕ) , του μηχανισμού αποζημίωσης μονάδων ηλεκτροπαραγωγής για τη διασφάλιση ισχύος, καθώς και το μέτρο της διακοψιμότητας, που προβλέπει εκπτώσεις στα τιμολόγια της βιοτεχνίας και βιομηχανίας, με αντάλλαγμα τον περιορισμό ή την πλήρη διακοπή της ηλεκτροδότησης τους σε περιόδους αιχμής και αυξημένης ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η καθυστέρηση οφείλεται στους θεσμούς, οι οποίοι δεν έχουν απαντήσει ακόμη στις σχετικές προτάσεις της Κυβέρνησης.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)