Γενικά

13 Οκτωβρίου 2015 18:26

Αλλαγές στη φορολόγηση των ενοικίων

Αποσύρει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών τη διάταξη για την αύξηση του φόρου από ενοίκια ώστε να γίνουν αλλαγές.

Αλλαγές στη φορολόγηση των ενοικίων
-



Πίσω παίρνει η κυβέρνηση τη διάταξη που προέβλεπε αύξηση των φορολογικών συντελεστών από την είσπραξη των ενοικίων, με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη, να αναφέρει πως θα παραμείνει ως έχει η ισχύουσα φορολογική κλίμακα.

Λύση αναζητά η κυβέρνηση και για τα ανείσπρακτα ενοίκια. Σύμφωνα με τον κ. Αλεξιάδη σταματά η εκχώρηση τους στο δημόσιο, ενώ θα έρθει διάταξη, το συντομότερο, για τον τρόπο φορολογίας τους. Υπενθυμίζεται ότι η διάταξη που αποσύρεται θα είχε αναδρομική ισχύ από την πρωτοχρονιά του 2015.

Ο Τρύφων Αλεξιάδης μιλώντας στη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, κατηγόρησε, επικρίνοντας με δριμύτητα τη ΝΔ ότι καλλιεργεί κλίμα τρομολαγνείας στην κοινωνία, ενώ εμφανίστηκε ανοιχτός σε αλλαγές - «δεν είναι take it or leave it», είπε χαρακτηριστικά.

Ανέφερε ακόμη, ότι εντός του 2016 θα ολοκληρωθεί το κτηματολόγιο και εντός του 2017 θα εξομοιωθεί η εμπορική με την αντικειμενική αξία των ακινήτων και διέψευσε την ύπαρξη διάταξης για την επιβολή συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ στα διατηρητέα κτίρια.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)