Επιχειρήσεις

30 Σεπτεμβρίου 2015 16:49

Κορκίδης: «ναι» στο πλαστικό χρήμα, αλλά με λογικές προμήθειες

«Οι τράπεζες να μειώσουν κάθετα τις χρεώσεις προς τις επιχειρήσεις για την χρήση POS» τονίζουν Πρόεδρος της ΕΣΕΕ και Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών.

Κορκίδης: «ναι» στο πλαστικό χρήμα, αλλά με λογικές προμήθειες
-

Για ταύτιση των απόψεων της αγοράς και του Υπουργείου Οικονομικών, σε ότι αφορά την ενθάρρυνση διενέργειας συναλλαγών με πλαστικό χρήμα και την αναγνώριση του αφορολόγητου μόνο με την χρήση χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών, την οποία προανήγγειλε ο Τρύφωνας Αλεξιάδης, κάνει λόγο ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ.

Κοινός τόπος ωστόσο είναι και η ανάγκη οι τράπεζες να μειώσουν την προμήθεια που ζητούν από τις επιχειρήσεις για συναλλαγές μέσω των μηχανημάτων αναγνώρισης καρτών, που ανέρχεται σε 2% στην Ελλάδα, όταν στην Ευρώπη το ποσοστό αυτό είναι υποδεκαπλάσιο.

Με αφορμή τις δηλώσεις του Τρύφωνα Αλεξιάδη στον ΑΝΤ1, ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης επεσήμανε ότι «οι εμπορικές επιχειρήσεις όχι μόνο δεν φοβούνται αλλά καλωσορίζουν το ενδεχόμενο της αναγνώρισης αφορολόγητου μόνο με τη χρήση πιστωτικών καρτών. Η ΕΣΕΕ ήταν εκείνη που ξεκίνησε την εκστρατεία «Ταμειακές παντού, Αποδείξεις απ’ όλους». Τώρα, προτείνουμε μία νέα εκστρατεία «POS παντού, Κάρτες απ' όλους», που θα επικοινωνήσει στο ευρύ κοινό τη χρήση καρτών από επιχειρηματίες και καταναλωτές».

Ωστόσο, όπως σημειώνει ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Εμπόρων «πρέπει να προσέξουμε ώστε οι χρεώσεις να είναι αντίστοιχες με τις ευρωπαϊκές. Ενδεικτικά, με πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η χρέωση ανέρχεται στο 0,2% για τις χρεωστικές και 0,3% για τις πιστωτικές».

Στην Ελλάδα φθάνει το 2%, όπως είπε νωρίτερα σήμερα σε ημερίδα για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης, που κάλεσε τις τράπεζες να μειώσουν την προμήθεια επί των αγορών, που επιβάλλουν στις επιχειρήσεις για τη χρήση των μηχανημάτων πληρωμής μέσω πιστωτικών καρτών (POs),  πολλώ δε όπως είπε «σε μια περίοδο που πολλές επιχειρήσεις δεν παρουσιάζουν κέρδη και είναι ζημιογόνες».

Από πλευράς ΕΣΕΕ, ο κ. Κορκίδης πρότεινε «μία ευρεία σύσκεψη, στην οποία θα μετέχει και η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών (ΕΕΤ), για τον επανακαθορισμό των τραπεζικών χρεώσεων και την διόρθωση των λαθών που τόσο άδικα επιβαρύνουν εμπόρους και καταναλωτές».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)