ΔΝΤ

29 Σεπτεμβρίου 2015 21:57

Νέα οικονομική κρίση «βλέπει» το ΔΝΤ

Επίκεντρο, αυτή τη φορά, οι αναδυόμενες αγορές όπου τα χρέη των επιχειρήσεων έχουν τετραπλασιαστεί.

Νέα οικονομική κρίση «βλέπει» το ΔΝΤ
-


Η αύξηση των επιτοκίων των κεντρικών τραπεζών και ιδίως της αμερικανικής Fed θα μπορούσε να προκαλέσει νέα πιστωτική κρίση με επίκεντρο τις αναδυόμενες αγορές, όπου τα χρέη των επιχειρήσεων τετραπλασιάστηκαν το 2014 προειδοποιεί, μέσω έκθεσης, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Αποσπάσματα της έκθεσης δημοσιοποίησε ο βρετανικός Guardian  επισημαίνοντας ότι ως εν δυνάμει ευάλωτες αγορές της Κίνας, της Τουρκίας, της Χιλής και της Βραζιλίας.

«Με την αμερικανική Fed να ετοιμάζεται να αυξήσει τα επιτόκια τους επόμενους μήνες, το ΔΝΤ προειδοποιεί ότι οι κυβερνήσεις των αναδυόμενων αγορών θα πρέπει να ετοιμάζονται για αύξηση στις χρεοκοπίες επιχειρήσεων, καθώς αυτές θα παλεύουν για να ανταποκριθούν στο μεγαλύτερο κόστος δανεισμού», αναφέρει ο Guardian.

«Τα σοκ στον επιχειρηματικό τομέα θα μπορούσαν γρήγορα να εξαπλωθούν στον πιστωτικό τομέα και να προκαλέσουν ένα φαύλο κύκλο καθώς οι τράπεζες θα περικόπτουν τον δανεισμό» τονίζει στην έκθεσή του το ΔΝΤ.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)