ΔΝΤ

23 Φεβρουαρίου 2015 21:52

Λαγκάρντ: Η Ελλάδα δεν θα βγει από την ευρωζώνη

«Ελπίζω ότι οι δομικές μεταρρυθμίσεις που έχει τόσο ανάγκη η χώρα μπορούν να εφαρμοστούν», τονίζει η επικεφαλής του ΔΝΤ.

-


«Το Grexit δεν είναι στα χαρτιά και δεν συζητείται», ξεκαθάρισε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ.  

«Η Ελλάδα δεν θα βγει από την ευρωζώνη. Η προηγούμενη εβδομάδα ήταν ένα σημείο ενεργοποίησης, όπου υπήρξε μια συλλογική αποφασιστικότητα να ακούσουν, να οικοδομήσουν εμπιστοσύνη και να κάνουν το καλύτερο για να μείνουν μαζί» τόνισε η κα Λαγκάρντ στην Huffington Post.

Κάλεσε, παράλληλα, την κυβέρνηση της Ελλάδας να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις, να αντιμετωπίσει τα «κατεστημένα συμφέροντα, τα κλειστά επαγγέλματα και την ακαμψία σε ορισμένες αγορές». Αυτά τα μέτρα μπορούν, κατά την κα Λαγκάρντ, «να απελευθερώσουν την παραγωγικότητα» και να οδηγήσουν σε βιώσιμη ανάπτυξη.

«Ελπίζω ότι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που είναι τόσο πολύ αναγκαίες για την χώρα, μπορούν να εφαρμοστούν. Υπήρξε πολλή συζήτηση για αυτό, αλλά τώρα είναι ώρα να προχωρήσουμε στο έργο» κατέληξε η επικεφαλής του ΔΝΤ.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)