Γενικά

16 Ιουλίου 2014 12:49

ΠΟΜΙΔΑ: Μείωση 50% στον ΕΝΦΙΑ για τα κενά ακίνητα

Μόνο έτσι θα επιτευχθεί η υψηλή εισπραξιμότητα του φόρου, επισημαίνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων.

-

Του Παναγιώτη Δημητρακόπουλου

«Να προβεί στην εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ 2014 με μειωμένο στο μισό τον φόρο για τα κενά ακίνητα, που δεν αποφέρουν κανένα έσοδο στους ιδιοκτήτες τους», όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά, ζητά από το Υπουργείο Οικονομικών η ΠΟΜΙΔΑ.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων υποστηρίζει ότι το οικονομικό επιτελείο διαθέτει όλα τα σχετικά στοιχεία για τα εν λόγω κενά, ξενοίκιαστα, αχρησιμοποίητα κι επομένως απρόσοδα ακίνητα, καθώς δηλώθηκαν ως τέτοια στο φετινό Ε9, όπου παράλληλα υπάρχουν καταγεγραμμένοι και οι αριθμοί παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, όπου υπάρχει τέτοια.

Η Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων, αφού τονίζει ότι ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας φόρος με «τεράστια δημοσιονομικά περιθώρια», ζητά από την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών , «να ικανοποιήσει άμεσα το πάγιο αίτημα των ιδιοκτητών κενών ακινήτων, που στηρίζεται όχι μόνον στην κοινωνική και φορολογική δικαιοσύνη, αλλά και στην κοινή λογική».

Όπως επισημαίνουν οι εκπρόσωποι της ΠΟΜΙΔΑ, φορολόγηση των κενών ακινήτων με το 50% των κανονικών συντελεστών του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων, «θα βοηθήσει μια σημαντική κατηγορία πολιτών να παραμείνει συνεπής στις φορολογικές της υποχρεώσεις, όπως ήταν πάντοτε, και παράλληλα θα εξασφαλίσει αυξημένη εισπραξιμότητα στα ποσά που θα βεβαιωθούν σε βάρος τους. Αν το Υπουργείο Οικονομικών δεν υιοθετήσει τέτοια απόφαση, θα διατηρήσει μια δημευτική φορολογική επιβάρυνση σε βάρος των πολιτών, εν γνώσει του, ότι αυτοί δεν θα μπορέσουν αντικειμενικά να την καλύψουν, με αποτέλεσμα να βρεθούν σύντομα αντιμέτωποι με πρόστιμα, πλειστηριασμούς της περιουσίας τους, και με βαριές ποινές φυλάκισης…».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)