Γενικά

12 Μαρτίου 2014 15:42

Συνάντηση Χατζηδάκη-Μίχαλου για την αδειοδότηση των επιχειρήσεων

Ο νέος νόμος πλαίσιο για την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης επιχειρήσεων συζητήθηκε στη συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας με τον Πρόεδρο της ΚΕΕ.

-

Προτάσεις για τα επιχειρηματικά πάρκα και τις χρήσεις γης παρέδωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων (ΚΕΕ) και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), Κωνσταντίνος Μίχαλος, στον υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κωστή Χατζηδάκη. Η συνάντηση είχε ως αντικείμενο το νέο νόμο πλαίσιο για την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης επιχειρήσεων.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε: «Είμαστε αποφασισμένοι να συνεργαστούμε τόσο με τα συναρμόδια υπουργεία, όσο και με τους φορείς της επιχειρηματικότητας, έτσι ώστε πράγματι να αλλάξει η εικόνα για τις αδειοδοτήσεις στην Ελλάδα. Να στείλουμε ένα μήνυμα εναντίον της γραφειοκρατίας. Ξέρω πως πολλοί αμφιβάλουν. Δικαιολογημένα, διότι για χρόνια ακούνε διακηρύξεις εναντίον της γραφειοκρατίας. Ήρθε όμως η ώρα πράγματι να περάσουμε από τη θεωρία στην πράξη».

Από την πλευρά του ο κ. Μίχαλος ανέφερε: «Έχω την αίσθηση ότι μια μεταρρύθμιση η οποία περιμένει από το 1981, σήμερα προχωράει στην υλοποίησή της. Βλέπουμε ότι υπάρχει η πολιτική βούληση ώστε τα γραφειοκρατικά αυτά προβλήματα που ρυθμίζουν τα επιχειρηματικά πάρκα αλλά και γενικότερα τις χρήσεις γης, σήμερα είμαστε πολύ κοντά στην επίλυσή τους. Με αποτέλεσμα και να τονωθεί η αγορά των ακινήτων, αλλά πολύ περισσότερο να λειτουργήσει η επιχειρηματικότητα στη χώρα μας με πολύ πιο απλοποιημένη μορφή».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)