Πρόσωπα

04 Μαρτίου 2014 14:00

Παπαγεωργίου: Δεν θα επηρεαστεί η συμφωνία με την Gazprom

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος είπε πάντως ότι εξαιτίας της κρίσης είναι πιθανόν να υπάρξουν επιπτώσεις στο ζήτημα του φυσικού αερίου.

-



«Σίγουρα η κρίση πιθανόν να έχει επιπτώσεις στο ζήτημα του φυσικού αερίου, αλλά όχι στο θέμα της συμφωνίας που πρόκειται να υπογράψουμε τις επόμενες ημέρες με την Gazprom», ανέφερε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ασημάκης Παπαγεωργίου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό "Βήμα FM".

Σημείωσε, ωστόσο, ότι «εάν η κρίση αυτή δημιουργήσει αναταραχή στις διεθνείς αγορές -διότι ένας από τους αλγόριθμους που βγάζει τη διεθνή τιμή είναι και η τιμή του πετρελαίου-, φέρει αύξηση της τιμής του πετρελαίου, ναι, θα επηρεαστούμε. Είναι ακόμη μικρή η αύξηση, αλλά ελπίζω στις προβλέψεις των διεθνών οίκων για πτώση το 2014».

Ο κ. Παπαγεωργίου είπε επίσης, ότι η κυβέρνηση έχει ήδη λάβει μέτρα, σημειώνοντας ότι «η κρίση προς στιγμήν δεν έχει επηρεάσει τη ροή φυσικού αερίου στην Ευρώπη, αλλά ο κόμβος διανομής αερίου στην Ουκρανία από τη Ρωσία είναι στο δυτικό και κεντρικό κομμάτι που ελέγχεται προς στιγμήν από την ουκρανική κυβέρνηση, και δείχνει προς στιγμήν να μην υπάρχει πρόβλημα».

Εν τω μεταξύ, ο ρωσικός κολοσσός φυσικού αερίου Gazprom ανακοίνωσε σήμερα ότι τερματίζει από τον Απρίλιο την έκπτωση στην τιμή με την οποία πωλεί το φυσικό αέριο στην Ουκρανία, ανακοίνωσε ο επικεφαλής του ομίλου Αλεξέι Μίλερ

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)