Πρόσωπα

20 Οκτωβρίου 2013 19:00

Τσαυτάρης: Περισσότερα χρήματα για τον αγροτικό τομέα μέχρι το 2020

Για περισσότερα χρήματα για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα μέχρι το 2020 δεσμεύθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιος Τσαυτάρης.

-

Ο κ. Τσαυτάρης εξήγγειλε τη δημιουργία στα Γιάννενα του πρώτου Κέντρου Ορεινής Ανάπτυξης, που θα έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα και πρότυπους Σταθμούς, στη Βλάστη Κοζάνης, στο Μέτσοβο και στη Βυτίνα με την ονομασία «Τριανταφυλλίδειος Πρότυπος Σταθμός Ορεινής Οικονομίας».

Στις παραπάνω δηλώσεις προχώρησε ο υπουργός κατά τη διάρκεια της τιμητικής εκδήλωσης στο Κρατικό Κτήμα Βυτίνας, για τα 150 χρόνια από τον θάνατο του Παναγιώτη Τριανταφυλλίδη, παρουσία του Κάρολου Παπούλια.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφερόμενος στον Παναγιώτη Τριανταφυλλίδη, ο οποίος  δώρισε όλη του την περιουσία στο Ελληνικό Δημόσιο, με σκοπό να διατεθεί για την ανάπτυξη της γεωργικής εκπαίδευσης, τόνισε ότι «ο ευεργετισμός ήταν η πρώτη αρετή».

Την εκδήλωση οργάνωσαν ο Σύλλογος Φίλων του Τριανταφυλλιδείου Κληροδοτήματος και ο δήμος Γορτυνίας, ενώ αρχικά τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και έγινε κατάθεση στεφάνων στην προτομή του ευεργέτη.

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)