Οικονομία

08 Σεπτεμβρίου 2024 19:54

ΔΕΘ: Διαμαρτυρία για την τιμή του καφέ με μάσκες... Μητσοτάκη (εικόνες)

Με μάσκες με το πρόσωπο του Πρωθυπουργού διαμαρτυρήθηκαν επιχειρηματίες στον χώρο της εστίασης, στο περιθώριο της ΔΕΘ.

ΔΕΘ: Διαμαρτυρία για την τιμή του καφέ με μάσκες... Μητσοτάκη (εικόνες)
-

 

Του Βαγγέλη Κοκολάκου

Φορώντας μάσκες και κρατώντας πανό, μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορίων και Συναφών Επαγγελμάτων διαμαρτυρήθηκαν για τον ΦΠΑ 24% στον καφέ στην εστίαση.

«Η εστίαση νιώθει ότι στοχοποιείται. Χθες ανακοινώθηκαν μια σειρά από μέτρα και η εστίαση απουσίαζε. Έχουμε μια κυβέρνηση που συνεχώς αυξάνει τους φόρους στην Εστίαση», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος εστίασης Αχαΐας, Τάσος Γιατράς.

Όπως λένε οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης, η Ελλάδα έχει πλέον τον ακριβότερο καφέ στην Ευρώπη, τα κόστη έχουν ανέβει και τα λουκέτα έρχονται το ένα μετά το άλλο.

Ο πρόεδρος εστίασης της Θεσσαλονίκης, Γιάννης Φιλικώστας, σημείωσε πως, «όλα τα μέτρα που παίρνουν είναι κατά της εστίασης και δυστυχώς είμαστε στο χείλος του γκρεμού ο  σώζων εαυτόν σωθείτω!».

Θεσσαλονίκη - διαμαρτυρία - καφές

Ο freddo espresso, ο οποίος είναι η δημοφιλέστερη επιλογή των καταναλωτών, κοστίζει σήμερα κατά μέσο όρο 4 ευρώ, από τα 3,50 που ήταν πριν  από την αύξηση του ΦΠΑ. Οι τιμές φυσικά ανεβαίνουν προς τα πάνω πάντα, ανάλογα την ποικιλία. Στα take away η τιμή παραμένει στα ίδια επίπεδα, καθώς η αύξηση του ΦΠΑ επηρεάζει μόνο τον καφέ που σερβίρεται στο τραπέζι.

«Η εστίαση είναι μαζί με τον τουρισμό κάνει τον ίδιο τζίρο, αλλά δεν έχει τα ίδια προνόμια. Νιώθουμε επαγγελματίες και επιχειρηματίες β’ κατηγορίας», αναφέρει ο επιχειρηματίας Χρήστος Κουδούνης.

Σύμφωνα με τους επιχειρηματίες της εστίασης μάλιστα, η διεθνής τιμή του καφέ το τελευταίο εξάμηνο έχει αυξηθεί στη μεν ποικιλία Arabica κατά 17% στη δε ποικιλία Robusta κατά 50%.

Ειδήσεις σήμερα:

Ουκρανία: Νεκρές γυναίκες σε ρωσικό βομβαρδισμό

Μητσοτάκης - Λειψυδρία: Ένωση Ευήνου και Μόρνου με την τεχνητή λίμνη Κρεμαστών

WRC - Ράλλυ Ακρόπολις: Ο Τιερί Νεβίλ μεγάλος νικητής

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)