Οικονομική πολιτική

05 Ιανουαρίου 2018 19:42

Αυξάνονται τα διόδια σε ΠΑΘΕ, Ιόνια Οδό και Πελοπόννησο

Άρχισε η αναπροσαρμογή του κόστους διέλευσης. Πόσο ακριβαίνει κάθε ταξίδι μέσω των κομβικών οδικών αξόνων της χώρας.

Αυξάνονται τα διόδια σε ΠΑΘΕ, Ιόνια Οδό και Πελοπόννησο
-

Ξεκίνησε από την Πρωτοχρονιά και ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς Δευτέρα η αναπροσαρμογή των τιμολογίων στους σταθμούς διοδίων των κομβικών αυτοκινητοδρόμων της χώρας, αυξάνοντας σημαντικά το κόστος των μετακινήσεων.

Το κόστος διέλευσης αυξάνεται τόσο στην Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης, όσο και στους σταθμούς του άξονα Καλαμάτα-Τρίπολη-Κόρινθος, αλλά και εκείνους της Ιόνιας Οδού, όπου ξεκινά την λειτουργία του ο σταθμός στην Γαβρολίμνη, ο τελευταίος που προβλέπεται στην σύμβαση παραχώρησης.

Οι αυξήσεις στην Εθνική Αθηνών – Θεσσαλονίκης

Όπως ανακοίνωσε η «Νέα Οδός», σύμφωνα με την ετήσια τιμαριθμική προσαρμογή διοδίων τελών στην Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης, θα ισχύουν οι τιμές του παρακάτω πίνακα, όπου με κόκκινο χρώμα παρουσιάζονται οι τιμές με αυξήσεις 5 ή 10 λεπτών του ευρώ και με μαύρο χρώμα οι τιμές που μένουν αμετάβλητες.

 Διόδια - ΠΑΘΕ - Νέα Οδός

Από την Πρωτοχρονιά, ισχύουν οι αυξημένες τιμές και στα διόδια του τμήματος της Εθνικής Αθηνών - Θεσσαλονίκης που διαχειρίζεται ο «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου», που αναπροσάρμοσε τις τιμές κατά 0,10 ευρώ ανά διέλευση.

Νέες τιμές διοδίων και στην Πελοπόννησο

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο «Μορέας», «με βάση τα προβλεπόμενα από τη Σύμβαση Παραχώρησης, από τα μεσάνυχτα της Κυριακής 7 Ιανουαρίου 2018 προς Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018 οι χρεώσεις στους σταθμούς διοδίων αναπροσαρμόζονται τιμαριθμικά για το έτος 2018, προκαλώντας αυξήσεις τιμών σε ορισμένους σταθμούς διοδίων και σε ορισμένες κατηγορίες οχημάτων». Στον πίνακα απεικονίζονται με κόκκινο χρώμα οι νέες τιμές και με μαύρο χρώμα οι τιμές που μένουν ίδιες.

 Διόδια - Μορέας - Πελοπόννησος

Αυξήσεις διοδίων και νέος σταθμός στην Ιόνια Οδός

Η Νέα Οδός ανακοίνωσε αναπροσαρμογή ως 10 λεπτών του ευρώ και σε διόδια της Ιόνιας Οδού, όπου θα ξεκινήσει η λειτουργία του σταθμού της Γαβρολίμνης. 

Διόδια - Ιόνια Οδός

Τα μεσάνυχτα της Τρίτης 9 Ιανουαρίου προς Τετάρτη 10 Ιανουαρίου (ώρα 00:01) θα ξεκινήσει και η λειτουργία του πλευρικού σταθμού Γαβρολίμνης, με τον οποίο και ολοκληρώνεται το σύστημα χρέωσης του αυτοκινητοδρόμου.

Τα διόδια τέλη ανά κατηγορία οχήματος θα είναι:

Διόδια - Γαβρολίμνη - Ιόνια Οδός

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)