Ευρωπαϊκή Ενωση

02 Ιανουαρίου 2017 14:53

ΥΠΟΙΚ: υπερκάλυψη του στόχου απορρόφησης ΕΣΠΑ για το 2016

Σημαντικά υψηλότερη των στόχων η είσπραξη της κοινοτικής συνδρομής, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΕ που επικαλείται η Κυβέρνηση.

ΥΠΟΙΚ: υπερκάλυψη του στόχου απορρόφησης ΕΣΠΑ για το 2016
-

Την υπερκάλυψη του στόχου απορρόφησης ΕΣΠΑ για το 2016 «ανακοίνωσαν» πηγές του οικονομικού επιτελείου της Κυβέρνησης, αναφέροντας ότι «εναντι στόχου απορρόφησης 7% που αντιστοιχεί σε 1 δις ευρώ κοινοτική συνδρομή, επιτεύχθηκε απορρόφηση 11,35% που αντιστοιχεί σε 1,6 δις ευρώ».

Όπως εξηγούν «σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία που κοινοποιήθηκαν στις υπηρεσίες της Κομισιόν στις 31 Δεκεμβρίου, τα αιτήματα πληρωμής που δήλωσε η Ελλάδα ανέρχονται σε 1,612 δις ευρώ κοινοτικής συνδρομής. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε απορρόφηση 11,35%, υπερκαλύπτοντας κατά 60% το στόχο που είχε τεθεί και αντιστοιχούσε σε 1 δις ευρώ κοινοτικής συνδρομής και απορρόφηση 7%».

Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, «το ποσό των αιτήσεων που αντιστοιχεί στα Τομεακά Προγράμματα ανέρχεται σε 1,198 δις ενώ περίπου 413,89 εκ. ευρώ αντιστοιχούν στα Περιφερειακά Προγράμματα. Στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης αντιστοιχεί κοινοτική συνδρομή περίπου 726 εκ. στο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο 626 εκ. και στο Ταμείο Συνοχής 260 εκ. ευρώ».

Όπως σχολιάζεται από το Υπουργείο Οικονομικών, «η προσπάθεια αυτή της κυβέρνησης για την επίτευξη του στόχου και για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απορρόφηση πόρων από την τρέχουσα προγραμματική περίοδο, φέρνει αποτελέσματα. Αυτό οφείλεται τόσο στις ενέργειες των υπηρεσιών του Υπουργείου όσο και στην άριστη συνεργασία με τις υπηρεσίες των Περιφερειών. Τόσο τα τομεακά όσο και τα περιφερειακά επιχειρησιακά προγράμματα έχουν υπερκαλύψει τους στόχους τους και αποτελούν παράδειγμα για την αποτελεσματική συνεργασία κεντρικής κυβέρνησης, αυτοδιοίκησης και δικαιούχων».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)