Γενικά

14 Νοεμβρίου 2016 13:26

Νέο κύμα συμψηφισμού οφειλών από την ΓΓΔΕ

Η ΓΓΔΕ προχώρησε σε αυτόματο συμψηφισμό βεβαιωμένων οφειλών και επιστροφών φόρου.

Νέο κύμα συμψηφισμού οφειλών από την ΓΓΔΕ
-

Του Νίκου Ρογκάκου

Σε αυτόματο συμψηφισμό επιστροφών φόρου με βεβαιωμένες οφειλές εκτός ρύθμισης  προχώρησε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, γλιτώνοντας από την ταλαιπωρία της υποβολής σχετικής αίτησης στην Εφορία, χιλιάδες φορολογούμενους.

Περίπου 93.000 φορολογούμενοι θα ειδοποιηθούν με ηλεκτρονικό μήνυμα για τους συμψηφισμούς, ύψους 6, 76 εκατομμυρίων ευρώ.

Η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ολοκλήρωσε, σύμφωνα με πληροφορίες , τις διαδικασίες συμψηφισμού επιστροφών φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων για φορολογούμενους οι οποίοι είχαν μία μόνο βεβαιωμένη, εκτός ρύθμισης, οφειλή.

Η διαδικασία αυτόματων συμψηφισμών θα επαναληφθεί για φορολογούμενους που έχουν έως δύο οφειλές εκτός ρύθμισης, οι οποίοι επίσης δικαιούνται επιστροφή φόρου.

Στους φορολογούμενους, στους οποίους έγιναν τώρα συμψηφισμοί θα αποσταλεί από τη ΓΓΔΕ ηλεκτρονική επιστολή με την οποία θα ενημερώνονται για την διαδικασία ενώ οι συμψηφισμοί θα είναι εμφανείς και στην «προσωποποιημένη πληροφόρηση» στον λογαριασμό τους στο taxis.

Στόχος της ΓΓΔΕ είναι η δημιουργία ειδικής εφαρμογής στην οποία οι φορολογούμενοι μόνοι τους θα μπορούν να προχωρούν σε συμψηφισμούς οφειλών τους με επιστροφές φόρου.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)