Γενικά

11 Νοεμβρίου 2016 07:29

Εντυπωσιακό βίντεο από την Ιόνια Οδό: Αντίρριο – Ιωάννινα σε 1,5 ώρα!

Σήραγγες και υπερσύχρονος αυτοκινητόδρομος θα μειώσουν το χρόνο της απόστασης στο μισό. Λίγο πριν την ολοκλήρωσή του βρίσκεται το έργο.

Εντυπωσιακό βίντεο από την Ιόνια Οδό: Αντίρριο – Ιωάννινα σε 1,5 ώρα!
-

Νέο βίντεο των εργασιών κατασκευής της Ιόνιας Οδού, που βρίσκονται σε εξέλιξη δόθηκε στη δημοσιότητα. Οι εργασίες βρίσκονται στο μέσον τους, ως προς το χρόνο ολοκλήρωσής τους.

Στο βίντεο φαίνεται για πρώτη φορά η πλήρης διάσχιση της εντυπωσιακής σήραγγας της Κλόκοβας, μιας σήραγγας διπλού κλάδου, συνολικού μήκος 3 χιλιομέτρων, η οποία διανοίχθηκε σε χρόνο ρεκόρ για τα Ευρωπαϊκά δεδομένα, μόλις σε 13 μήνες.

Το συνολικό μήκος του άξονα της Ιόνιας Οδού είναι περίπου 196 χιλιόμετρα, ενώ περιλαμβάνει και τις παρακάμψεις  Αγρινίου και Άρτας. Πέραν των 196 χλμ. νέου αυτοκινητοδρόμου, κατασκευάζονται ανάμεσα σε άλλα: 24 γέφυρες, 4 σήραγγες, 74 κάτω διαβάσεις και 36 άνω διαβάσεις.

Στο τέλος Σεπτεμβρίου του 2016, η συνολική πρόοδος των κατασκευαστικών εργασιών στην Ιόνια Οδό άγγιζε το 84,92%.

Νέα Οδός - κατασκευή - Ιόνια Οδός

Νέα Οδός - κατασκευή - Ιόνια Οδός

Στα  εργοτάξια, στο τέλος Μαΐου απασχολούνταν περισσότερα από 1.779 άτομα, ενώ ο συνολικός αριθμός των μηχανημάτων και των φορτηγών που χρησιμοποιούνταν (ιδιόκτητα, κατασκευαστικής κοινοπραξίας αλλά και μισθωμένα από την τοπική αγορά) ανερχόταν σε 1.311.

Νέα Οδός - κατασκευή - Ιόνια Οδός

Νέα Οδός - κατασκευή - Ιόνια Οδός

Τα οφέλη στην τοπική οικονομία είναι πολλαπλά, ενώ με την ολοκλήρωσή της η Ιόνια Οδός θα προσφέρει σε όλους τους οδηγούς ασφάλεια, άνεση, ποιοτικές υπηρεσίες και μειωμένη κατά μία ώρα διάρκεια διαδρομής στο ταξίδι Αντίρριο – Ιωάννινα. Με άλλα λόγια, με ανώτατο όριο ταχύτητας τα 130χλμ, η απόσταση θα καλύπτεται σε μόλις 1,5 ώρα!

Δείτε το βίντεο

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)