Ευρωπαϊκή Ενωση

14 Απριλίου 2016 18:30

Ντάισελμπλουμ: Αδύναμη η εμπιστοσύνη ανάμεσα σε Ελλάδα και θεσμούς

"Εφόσον η Ελλάδα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της, τότε έχουμε δεσμευτεί ότι θα υπάρξει ελάφρυνση του χρέους".

Ντάισελμπλουμ: Αδύναμη η εμπιστοσύνη ανάμεσα σε Ελλάδα και θεσμούς
-


"Η εμπιστοσύνη μεταξύ της Ελλάδας και των θεσμών παραμένει αδύναμη" δήλωσε από την Ουάσιγκτον ο επικεφαλής του Eurogroup. Γερούν Ντάισελμπλουμ 

Ταυτοχρόνως, υπογράμμισε ότι οι θεσμοί είναι αυτοί που θα κρίνουν αν τα νομοσχέδια χρειάζονται τροποποιήσεις. "Δεν μπορώ να κρίνω αν τα νομοσχέδια που προωθεί η ελληνική κυβέρνηση είναι αρκετά και σύμφωνα με τις προϋποθέσεις" είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Peterson Institute.  

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι στην Ουάσιγκτον δεν θα ληφθεί κάποια επίσημη απόφαση για την Ελλάδα, ιδιαίτερα δε από τη στιγμή που την επόμενη εβδομάδα συνεδριάζει το Eurogroup. 

Τόνισε, επίσης, ότι "εφόσον η Ελλάδα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της, τότε έχουμε δεσμευτεί ότι θα υπάρξει ελάφρυνση του χρέους" ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι το πλαίσιο πάνω στο οποίο γίνονται οι συζητήσεις με την Ελλάδα είναι η συμφωνία του Ιουλίου (2015)... 

Κατά τα άλλα, εκτίμησε ότι η επεκτατική νομισματική πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας πλησιάζει στα όρια της και η ευρωζώνη θα πρέπει να προετοιμαστεί για μια στρατηγική εξόδου για να αποφύγει τις αρνητικές επιπτώσεις. Υπογράμμισε ωστόσο πως η πολιτική που ακολουθεί η ΕΚΤ δεν παραβιάζει την εντολή της για την σταθερότητα των τιμών.

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)