Κόσμος

13 Ιανουαρίου 2016 00:24

"Κρατήθηκε" στο επίπεδο των $30 το αργό

Η τιμή του συμβολαίου της αμερικάνικης ποικιλίας WTI έκλεισε στα $30,41 το βαρέλι. Βρέθηκε και στα  $29,93, σημειώνοντας νέο χαμηλό δώδεκα ετών.

"Κρατήθηκε" στο επίπεδο των $30 το αργό
-


Πτωτικά κινήθηκε και την Τρίτη η τιμή του αργού , υποχωρώντας κατά την διάρκεια της συνεδρίασης κάτω από το επίπεδο των 30 δολαρίων.

Στην Νέα Υόρκη, η τιμή του συμβολαίου της αμερικάνικης ποικιλίας WTI έκλεισε στα $30,41 το βαρέλι, καταγράφοντας απώλειες 4%. Λίγο πριν το κλείσιμο, διολίσθησε έως και τα $29,93, επίπεδο που είναι το χαμηλότερο από το Δεκέμβριο του 2003. Στο Λονδίνο, το πετρέλαιο Brent υποχώρησε στα 30,96 δολάρια το βαρέλι.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης το αργό πετρέλαιο επιχείρησε να ανακάμψει από τη βουτιά της Δευτέρας, σημειώνοντας κέρδη 2%. Σύμφωνα με traders, στήριξη στην τιμή προσέφερε και η δήλωση του υπουργού Πετρελαίου της Νιγηρίας ότι ορισμένες χώρες του ΟΠΕΚ έχουν ζητήσει έκτακτη σύσκεψη του πετρελαϊκού καρτέλ.

Το κλίμα αντιστράφηκε, όμως, μετά την δήλωση του υπουργού Πετρελαίου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ότι η τρέχουσα πολιτική του ΟΠΕΚ αποδίδει.

Όπως μετέδωσε το CNBC, οι θέσεις short στα συμβόλαια της ποικιλίας WTI βρίσκονται σε επίπεδα ρεκόρ, ένδειξη ότι πολλοί traders περιμένουν περαιτέρω πτώση…

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)