Γενικά

03 Νοεμβρίου 2015 16:13

Έπεσαν οι υπογραφές για χρηματοδότηση έργων στον ενεργειακό τομέα

Κατά τη συνάντηση που είχε ο Πρωθυπουργός με τους επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

Έπεσαν οι υπογραφές για χρηματοδότηση έργων στον ενεργειακό τομέα
-

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Βέρνερ Χόγιερ και τον αντιπρόεδρο Τζόναθαν Τέιλορ είχε σήμερα ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Στη συνάντηση υπογράφτηκαν συμβάσεις για δάνεια, συνολικού ύψους 285 εκατ. ευρώ προς τη ΔΕΗ, τον ΔΕΣΦΑ και τον ΑΔΜΗΕ, τα οποία θα χορηγήσει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Στη τελετή υπογραφής ήταν επίσης παρόντες ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, ο υπουργός Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης, καθώς και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης και οι διευθύνοντες σύμβουλοι του ΑΔΜΗΕ Ιωάννης Μπλάνας και του ΔΕΣΦΑ Κωνσταντίνος Ξιφαράς.

ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ - ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ - ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ - ΒΕΡΝΕΡ ΧΟΓΙΕΡ

ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ - ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ - ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ - ΒΕΡΝΕΡ ΧΟΓΙΕΡ

Στο πλαίσιο των επαφών του με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Βέρνερ Χόγιερ, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι «το Grexit έφυγε από το τράπεζι», δήλωσε ότι προσβλέπει σε συνεργασία στον τομέα της ενέργειας, ενώ έκανε λόγο και για τη δημιουργία μίας ομάδας εργασίας -με έδρα την Αθήνα- που θα αναζητά επενδυτικές ευκαιρίες.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)