Γενικά

02 Νοεμβρίου 2015 11:53

Προσλαμβάνονται άλλες 165 καθαρίστριες στο ΥΠΟΙΚ

Νέες θέσεις μερικής απασχόλησης για καθαρίστριες. Αντιδράσεις από το ΠΑΣΟΚ, που ζητά να προσληφθούν για τον καθαρισμό στα σχολεία.

Προσλαμβάνονται άλλες 165 καθαρίστριες στο ΥΠΟΙΚ
-

Νέες θέσεις μερικής απασχόλησης για την καθαριότητα των υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, δημιουργήθηκαν με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών.

Σε απόφαση που υπογράφηκε και δημοσιεύτηκε την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου, από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, δημιουργούνται 165 νέες θέσεις μερικής απασχόλησης.

Στην απόφαση προβλέπεται η πρόσληψη 111 καθαριστριών στις υπηρεσίες της ΓΓΔΕ, κυρίως σε εφορίες, καθώς και 54 ακόμα σε κεντρικές εγκαταστάσεις του υπουργείου. Η αμοιβή για την τετράωρη εργασία ορίζεται στα 484, 81 ευρώ, 325 καθαρά το μήνα.

Για την έναρξη της παροχής υπηρεσιών πρέπει να προηγηθεί υπογραφή ατομική σύμβασης κάθε καθαρίστριας. Η λήξη της σύμβασης ορίζεται για την 31η Δεκεμβρίου 2015.

Υπενθυμίζεται ότι, το άνοιγμα των 165 νέων θέσεων των καθαριστριών έρχεται μόλις λίγες μέρες μετά τη μεταφορά 17 καθαριστριών του υπουργείο Οικονομικών σε διοικητικές υπηρεσίες του υπουργείου Δικαιοσύνης. Πρόκειται για 17 από τις 400 απολυμένες καθαρίστριες που είχαν επαναπροσληφθεί, μετά την απόλυσή τους, στο πλαίσιο των αλλαγών στη δημόσια διοίκηση, όπως όριζε το δεύτερο μνημόνιο.

ΠΑΣΟΚ: Οι καθαρίστριες του ΥΠ.ΟΙΚ να έρθουν στα σχολεία

Για «προκλητικές διατάξεις» κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του, καλώντας την κυβέρνηση να προσλάβει τις καθαρίστριες για τα σχολεία.

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζοντας το δόγμα «των δικών μας παιδιών» επιβραβεύει την «αιχμή του δόρατος» των αγανακτισμένων, με προκλητικές μετατάξεις (που δεν ήθελε στο παρελθόν) των καθαριστριών σε διοικητικές θέσεις στο Υπουργείο Δικαιοσύνης ,χωρίς να έχουν και τα απαραίτητα τυπικά προσόντα.

Σε μια κρίσιμη για τη Δημόσια Εκπαίδευση συγκυρία, με ελλείψεις στο εκπαιδευτικό προσωπικό, υποχρηματοδότηση των λειτουργικών αναγκών των σχολείων και προσλήψεων συμβασιούχων καθαριστριών από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ για λογαριασμό του Υπουργείου Παιδείας, ζητούμε να έρθουν οι καθαρίστριες στα σχολεία.

Καλούμε τον Υπουργό Παιδείας κ. Φίλη να ζητήσει από την κυβέρνηση την μετάταξη των καθαριστριών του ΥΠ. ΟΙΚ στα δημόσια σχολεία της Αττικής. Η εργασία στα δημόσια σχολεία και η καθαριότητα των χώρων που φιλοξενούν τους μαθητές ,δεν είναι ντροπή, αλλά είναι τιμή.

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)