Γενικά

01 Οκτωβρίου 2015 19:57

Εθνική: Εκτίμηση για είσπραξη 3 δισ. από την πώληση της Finansbank

Δύο είναι οι επικρατέστεροι διεκδικητές της Finansbank, όπως γράφουν οι Financial Times.

Εθνική: Εκτίμηση για είσπραξη 3 δισ. από την πώληση της Finansbank
-


Στα 3 δισ. ευρώ εκτιμώνται τα έσοδα της Εθνικής από την πώληση της Finansbank, ποσό που θα μπορούσε να καλύψει μεγάλο μέρος του κεφαλαιακού κενού, που θα γνωστοποιήσουν οι αρμόδιες ευρωπαϊκές Αρχές.

Σύμφωνα με τους FT , επικρατέστερος διεκδικητής της Finansbank φαίνεται να είναι η Qatar National Bank, η οποία το τελευταίο διάστημα επενδύει στρατηγικά στην Αφρική, τη Μέση Ανατολή και την Ασία. Ενδιαφέρον έχει επίσης εκφράσει η Garanti Bank, δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Τουρκίας.

Η διοίκηση της Εθνικής εξετάζει την πώληση του 100% της Finansbank, εντός του Οκτωβρίου, αλλά έχει ξεκαθαρίσει πως δεν θα λάβει καμία απόφαση έως ότου εκδοθούν τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής που διενεργεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, προκειμένου να προσδιοριστούν οι κεφαλαιακές ανάγκες των τεσσάρων συστημικών ελληνικών τραπεζών.

Στόχος τόσο της Αθήνας όσο και των δανειστών είναι η ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών έως το τέλος του 2015, ώστε να αποφευχθεί κάθε κίνδυνος «κουρέματος» καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ.

Το τρίτο μνημόνιο προβλέπει πως οι δανειστές θα διαθέσουν 10 έως 25 δισεκατομμύρια ευρώ για τις ανάγκες των ελληνικών τραπεζών.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)