Γενικά

09 Ιουλίου 2015 08:20

Reuters: Κάποιες τράπεζες θα κλείσουν ή θα συγχωνευθούν

Αναδιάρθρωση του τραπεζικού κλάδου με κλείσιμο ή συγχώνευση τραπεζών «βλέπει» προβλέπει το Reuters επικαλούμενο Ευρωπαίους αξιωματούχους.

-

Κάποιες μεγάλες ελληνικές τράπεζες μπορεί να χρειαστεί να κλείσουν και να εξαγοραστούν από μεγαλύτερες τράπεζες, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του κλάδου που μπορεί να ακολουθήσει με ένα πακέτο διάσωσης της χώρας.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο Ευρωπαίους αξιωματούχους που ζήτησαν να μην κατονομαστούν, ακόμη και αν αποδεσμευτούν φρέσκα κεφάλαια για την ελληνική κυβέρνηση, ορισμένες ελληνικές τράπεζες, που «επλήγησαν» από την πολιτική και οικονομική κατάσταση, μπορεί να χρειαστεί να κλείσουν και να συγχωνευτούν με ισχυρότερες ανταγωνίστριες.

Σύμφωνα με όσα είπε ένας από τους αξιωματούχους οι τέσσερις συστημικές τράπεζες της Ελλάδας θα μπορούσαν να συγχωνευτούν σε δύο – ένα μέτρο που αναμφίβολα θα συναντήσει σθεναρή αντίσταση στην Αθήνα.

"Η ελληνική οικονομία είναι ερείπια. Αυτό σημαίνει πως οι τράπεζες χρειάζονται μια νέα αρχή", είπε , προσθέτοντας πως θα χρειαστούν άμεσες ενέργειες μετά από οποιαδήποτε συμφωνία μεταξύ Αθήνας και Ευρωζώνης. "Η Κύπρος θα μπορούσε να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση", είπε και πρόσθεσε: "Υπάρχει ελάχιστος χρόνος… πρέπει να ξεκινήσει άμεσα η αναδιάρθρωση".

Άλλος αξιωματούχος είπε πως παρότι η συγχώνευση τραπεζών είναι απαραίτητη, θα μπορούσε να συμβεί μακροπρόθεσμα.

 


12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)