Γενικά

02 Δεκεμβρίου 2014 17:00

Κωνσταντίνος Μίχαλος: «Η λύση με την τρόικα θα πρέπει να είναι πολιτική»

Το δημοσιονομικό κενό που επικαλούνται οι δανειστές είναι ανύπαρκτο, υποστηρίζει ο κ. Μίχαλος.

-

Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών σε δήλωση του υποστηρίζει  πως δεν είναι δυνατόν να προχωρήσουμε σε νέα φορολογία των επιχειρήσεων, αλλά ούτε και σε περικοπές των κοινωνικών δαπανών.

Η δήλωση του κ. Μίχαλου-απάντηση σε ερώτηση δημοσιογράφου για τα νέα μέτρα που σκέφτεται να υιοθετήσει η κυβέρνηση μετά τις απαιτήσεις των δανειστών-περιέχει την άποψη, ότι οι Ευρωπαίοι Εταίροι μας θα πρέπει να αντιληφθούν πως έχουμε πιάσει τους δημοσιονομικούς μας στόχους.

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης του κ. Κωνσταντίνου Μίχαλου έχει ως εξής:

«Αναμφίβολα η κυβέρνηση καλείται να λύσει έναν εξαιρετικά δύσκολο γρίφο, καθώς οι πιστωτές μας εμμένουν για την κάλυψη ενός ανύπαρκτου δημοσιονομικού κενού που το προσδιορίζουν στα 2,5 δισ. ευρώ.

Νέες περικοπές δαπανών δεν αντέχει η ελληνική κοινωνία, αλλά ούτε ο επιχειρηματικός κόσμος αντέχει νέες αυξήσεις φόρων.

Η λύση πρέπει να είναι πολιτική. Οι εταίροι μας, επιτέλους, θα πρέπει να δουν ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει πετύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους και να σταματήσουν να απαιτούν εκβιαστικά υφεσιακά μέτρα ή μέτρα εξαθλίωσης της κοινωνίας.

Σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτές ούτε νέες αυξήσεις φόρων για τις επιχειρήσεις ούτε περικοπές κοινωνικών δαπανών.

Μεταρρυθμίσεις χρειάζονται με αναπτυξιακή κατεύθυνση, προκειμένου να αυξήσουμε την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας και να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)