Γενικά

01 Δεκεμβρίου 2014 17:54

Ψήφος εμπιστοσύνης από τις ΗΠΑ στην ελληνική οικονομία

Αμερικανικές εταιρείες ζητούν να αυξήσουν τις δραστηριότητες τους στην Ελλάδα, υπό την προϋπόθεση πως θα διασφαλιστεί η πολιτική σταθερότητα.

-

«Οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα αποδίδουν καρπούς και η ελληνική οικονομία αρχίζει να ανακάμπτει» τόνισε ο πρέσβης των ΗΠΑ, Ντέιβιντ Πιρς, μιλώντας στο συνέδριο του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου «Η ώρα της ελληνικής οικονομίας».

Ο κ. Πιρς ανέφερε πως αμερικανικές επιχειρήσεις ζητούν να αυξήσουν τη δραστηριότητά τους στην Ελλάδα, θεωρώντας απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνει αυτό, την πολιτική σταθερότητα στη χώρα μας. «Ελπίζουμε η ελληνική κυβέρνηση να αντέξει και να συνεχίσει τις προσπάθειές της», πρόσθεσε και υπενθύμισε ότι «οι αλλαγές δε μπορούν να γίνουν μέσα σε μία νύχτα. Χρειάζεται πολύ δουλειά ακόμη για την ανάπτυξη που τώρα ξεκινά».

Από το βήμα του συνεδρίου, ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, δήλωσε: «Αντέξαμε και τώρα που μπορούμε να ολοκληρώσουμε την πολύ δύσκολη προσπάθεια και να ανοίξουμε μια άλλη σελίδα πρέπει να κάνουμε δύο απλά πράγματα: να συνειδητοποιήσουμε τι έχουμε πετύχει και να συμφωνήσουμε ότι οι κίνδυνοι είναι πάντα παρόντες» είπε. Στο ίδιο πλαίσιο ανέφερε ότι όσα επιτεύχθηκαν με θυσίες σε πέντε χρόνια, μπορούν να χαθούν μέσα σε πέντε μέρες με πολύ μεγάλη ευκολία.

«Εργαζόμαστε σκληρά για να αποφύγουμε την επιστροφή στην αβεβαιότητα του παρελθόντος», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης. Επισήμανε ότι η ελληνική οικονομία έχει πλέον σταθεροποιηθεί και έχει μπει σε θετικούς αναπτυξιακούς ρυθμούς, προσθέτοντας ότι μετά την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας υπάρχουν προοπτικές να εκτοξευθεί, καθώς θα λήξει η αβεβαιότητα που υπάρχει σήμερα.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)