Γενικά

08 Σεπτεμβρίου 2014 14:00

Νέο «κανόνι» σε ρωσικό ταξιδιωτικό γραφείο

«Ξεκρέμαστοι» 9000 ρώσοι τουρίστες στο εξωτερικό από το νέο κανόνι ταξιδιωτικού πρακτορείου της Αγίας Πετρούπολης.

-

Άλλο ένα μεγάλο ρωσικό ταξιδιωτικό γραφείο, το Solvex-Tourne της Αγίας Πετρούπολης, που αυτή τη στιγμή έχει περίπου 9.000 πελάτες στο εξωτερικό, στην πλειοψηφία τους στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία, ανακοίνωσε αναστολή της λειτουργίας του.

Η ρωσική ομοσπονδία τουριστικών επιχειρήσεων ανακοίνωσε πως θα καλύψει τα έξοδα διαμονής των πελατών του πρακτορείου που βρίσκονται στη Βουλγαρία, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία πληροφορία για τους τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα.

Επίσης, τρεις ασφαλιστικές εταιρείες θα καλύψουν με 450 εκατ. ρούβλια (περίπου 9,2 εκατ. ευρώ) τις υποχρεώσεις του Solvex-Tourne, σύμφωνα με ρωσικό πρακτορείο Itar-Tass.

Στα μέσα του καλοκαιριού προκλήθηκε αναστάτωση στην τουριστική αγορά λόγω του κλεισίματος του μεγάλου ρωσικού tour operator Labirint Τravel, που άφησε μεγάλα χρέη και χιλιάδες τουρίστες στα ελληνικά νησιά, ειδικά σε νησιά των Δωδεκανήσων.

Τις σημαντικές εξελίξεις παρακολουθεί ο ΣΕΤΕ που επαναλαμβάνει ότι προτεραιότητα παραμένει η ομαλή εξυπηρέτηση των Ρώσων που διακινήθηκαν από τον Solvex και βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη χώρα μας, έως ότου αυτοί επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

«Όπως διαφαίνεται από τις εξελίξεις, διανύουμε μία περίοδο αυξημένης επικινδυνότητας ως προς την πιθανότητα πτωχεύσεων στη ρωσική τουριστική αγορά. Οι ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις, πρέπει να αντιμετωπίσουν ψύχραιμα την κατάσταση διασφαλίζοντας την θετική εικόνα του ελληνικού τουρισμού, όπως έπραξαν και στις προηγούμενες αντίστοιχες πτωχεύσεις και η ελληνική Πολιτεία πρέπει να ενισχύσει άμεσα και ουσιαστικά τις εταιρείες που πλήττονται σοβαρά από τις εξελίξεις», σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο ΣΕΤΕ και συνεχίζει:

«Ευελπιστούμε πως με τη σταδιακή βελτίωση της ρωσοουκρανικής κρίσης, τη σταθεροποίηση της οικονομίας στην περιοχή, το σπάσιμο της «φούσκας» και την αναμενόμενη εξυγίανση και αναδιάρθρωση των δικτύων διάθεσης, σύντομα θα αναφανούν και πάλι οι εξαιρετικές προοπτικές της Ρωσίας, ακόμη και της Ουκρανίας. Υπενθυμίζεται ότι μεσοπρόθεσμα, οι συγκεκριμένες αγορές παραμένουν από τις πιο σημαντικές για τον ελληνικό τουρισμό με στόχο τις 2,5 εκατ. αφίξεις έως το 2021».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)