Γενικά

18 Οκτωβρίου 2013 20:22

Μειώθηκε κατά 38,5% το οικογενειακό εισόδημα των Θεσσαλονικέων

Το μέσο εισόδημα από 2.525 ευρώ, που ήταν το 2009, μειώθηκε κατά περίπου 1.000, φτάνοντας τα 1.552 ευρώ.

-

Σύμφωνα με την έρευνα «Βαρόμετρο ΕΒΕΘ», που διενεργεί το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο, σε συνεργασία με την Palmos Analysis το 45% των Θεσσαλονικέων εξακολουθεί να παίρνει χρήματα από τις αποταμιεύσεις ή να χρεώνεται όλο και περισσότερο ενώ το 43% δηλώνει ότι «τα βγάζει πέρα ίσα-ίσα» με τα εισοδήματά του.

Περισσότεροι από οκτώ στους δέκα (86%) απάντησαν «πολύ/αρκετά» στην ερώτηση κατά πόσο έχουν επηρεάσει τις καταναλωτικές τους δαπάνες οι φορολογικές υποχρεώσεις. Επιπλέον, δύο στους τρεις (67%) υποστήριξαν ότι έχουν μειώσει τις δαπάνες για ένδυση και υπόδηση, ενώ το 35% έχει βάλει μαχαίρι και σε παραδοσιακά ανελαστικά έσοδα, όπως αυτά που αφορούν τα είδη διατροφής.

Παρόλα αυτά οι Θεσσαλονικείς, εμφανίζονται λιγότερο απαισιόδοξοι σε σύγκριση με τον μέσο εθνικό όρο  τόσο σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του οικογενειακού τους εισοδήματος στο επόμενο δωδεκάμηνο, όσο και την πορεία της απασχόλησης και της ανεργίας.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)