Γενικά

16 Οκτωβρίου 2013 10:45

Απώλειες καταθέσεων… ελέω φόρων

Η «αιμορραγία» των καταθέσεων, που μειώθηκαν κατά περίπου 1 δισ. ευρώ το Σεπτέμβριο, αναμένεται ότι θα συνεχιστεί λόγω των φόρων.

-




Οι απώλειες καταθέσεων στον τραπεζικό τομέα της χώρας συνεχίζονται, μόνο που στην προκειμένη περίπτωση ο λόγος είναι διαφορετικός. Δεν είναι ούτε οι ανησυχίες για το τραπεζικό σύστημα, ούτε ο φόβος περί εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη. Αυτή τη φορά είναι οι... φόροι.

Όπως αναφέρει η «Καθημερινή», σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, οι πολλαπλές φορολογικές υποχρεώσεις των νοικοκυριών ήταν η κύρια αιτία της μείωσης των καταθέσεων κατά περίπου 1 δισ. ευρώ τον Σεπτέμβριο.

Βάσει των εκτιμήσεων, η «αιμορραγία» των καταθέσεων θα συνεχιστεί και αυτόν το μήνα, καθώς πολλοί φορολογούμενοι αναμένεται να καταφύγουν στις αποταμιεύσεις τους προκειμένου να πληρώσουν μία σειρά από υποχρεώσεις στην εφορία, όπως ο φόρος εισοδήματος, ο ΦΑΠ τριών ετών, αλλά και άλλες οφειλές.

Οι ίδιες τραπεζικές πηγές, πάντως, ανέφεραν ότι τον Σεπτέμβριο και το πρώτο 15νθήμερο του Οκτωβρίου καταβλήθηκαν στο Δημόσιο, μέσω των τραπεζών, φόροι, ύψους 2 δισ. ευρώ.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)